Over Gijs

Hi, leuk dat je meer over me te weten wilt komen! Sinds 2016 ben ik actief als freelance journalist en tekstschrijver, met een specialisatie in technologie, privacy en innovatie. Zo schreef ik al eens over het gevaar van ransomware en hoe onveilig veel Internet of Things-apparaten zijn. Maar ook over hoe je je smartphone kunt beveiligen tegen pottenkijkers en wat de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) precies inhoudt. Ik haal energie uit het begrijpelijk maken van ingewikkelde technische thema's en ben bedreven in het schrijven van (korte) wervende teksten voor bijvoorbeeld mailings, websites of social media.

Ik ben een ervaren interviewer en contentmaker en houd me daarnaast bezig met het technische stuk. Hoe is content te optimaliseren, zodat deze zowel in de zoekmachine (SEO) als op social media scoort? Hoe kan ik mijn doelgroep het beste bereiken en welke content en kanalen zijn daarvoor benodigd?

De afgelopen jaren werkte ik voor zowel print als web. Ik heb journalistieke producties gemaakt, redacties aangestuurd, contentstrategieën en -kalenders opgesteld en me beziggehouden met contentoptimalisatie. In verschillende rollen (van hoofdredacteur tot copywriter) heb ik belangrijke bijdragen geleverd met mijn deskundigheid, kritische blik en vlotte pen.

Lees meer over mijn opdrachtgevers en op welke gebieden ik wat voor je kan betekenen. Zie je een match, schroom dan niet om contact op te nemen!

Gijs Ettes