Expertises

De afgelopen jaren heb ik als web- en hoofdredacteur veel ervaring opgedaan met schrijven, eindredactie, plannen en het aansturen van (freelance) redacteurs, stagiairs, marketeers en designers. Ik ben in te huren voor rake teksten die mensen inspireren en wervende copy die overtuigt. Zowel journalistiek als commercieel.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van mijn expertises. Zie je een match, schroom dan niet om contact op te nemen. Bekijk ook mijn opdrachtgevers en referenties.

All-round schrijfklussen

Van nieuwsartikelen en longreads over diepgaande (technologische) thema’s tot prikkelende copy voor websites, nieuwsbrieven en social media. To-the-point, verrassend en altijd relevant voor je doelgroep. Natuurlijk ook geoptimaliseerd voor het web (SEO) en de kanalen die je inzet.

Contentstrategie

Inhoud is pas relevant als deze je doelgroep bereikt, aanspreekt en verbindt met je merk. Ik help met strategische keuzes, zodat je de vertaling naar contentmarketing en -creatie kunt maken. Met een gedegen strategie om je resources optimaal in te zetten en je organisatiedoelen te behalen.

Redactionele formats

Content op een consistente en herkenbare manier inzetten is voor veel bedrijven een uitdaging. Ik denk graag mee met het ontwikkelen van onderscheidende en effectieve redactionele formats. Om zo ideeën af te bakenen en te structureren, zodat content functioneel wordt ingezet en bijdraagt aan je KPI’s.

Social media-beheer

Van het schrijven van Facebook- en Twitter-posts tot het ontwikkelen van contentkalenders en het uitdenken van strategieën om kanalen op en uit te bouwen. Maar ook: campagnes voor uiteenlopende kanalen bedenken, uitvoeren en evalueren. Meten is weten.